Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ayna Haber

İsviçre Basını: Türkiye İHA alanında dünya lideri

İran’da düşen helikopterin enkazını bulan Akıncı İHA, Türk İHA teknolojisini bir kez daha dünyaya kanıtladı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan Türk yapımı Akıncı İHA, kaza alanının tespitinde önemli rol oynadı. İsviçre basını da Türkiye’nin İHA alanındaki başarısını görmezden gelemedi.

İsviçre’nin önde gelen gazetelerinden Neue Zürcher Zeitung (NZZ), Akıncı İHA’nın gelişmiş ısı sensörleri sayesinde yoğun sis ve şiddetli rüzgara rağmen kaza yerini tespit etmeyi başardığını yazdı. Haberde, Türk İHA’larının 12 kilometre irtifaya kadar çıkabildiği ve 24 saate yakın havada kalma kapasitesine sahip olduğunun altı çizildi.

Türkiye, İHA Alanında Ne Kadar Yetenekli Olduğunu Gösterdi

NZZ, Akıncı İHA’nın İran’daki bu başarılı operasyonunun Türkiye’nin İHA üretimindeki iddiasını bir kez daha kanıtladığını belirtti. Gazete, “Türkiye, insansız hava aracı üretiminde ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdi” ifadesini kullandı.

Yazıda ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi savunma sanayisinde dışa bağımlılıktan kurtarma hedefine de değinildi. Baykar gibi Türk şirketlerinin ürettiği İHA’ların bu hedef doğrultusunda önemli bir rol oynadığının altı çizilirken, Türk İHA’larına olan uluslararası ilginin de giderek arttığı vurgulandı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER