Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ayna Haber

Rus generalden üç Avrupa ülkesi için ‘İşgal’ çağrısı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişinin üzerinden iki yılı aşkın süre geçerken, savaşın yarattığı yıkım ve gerilim devam ediyor. Bu ortamda, Rus Tümgeneral Nikolay Plotnikov’un Rus devlet televizyonunda sarf ettiği sözler, Avrupa’da büyük endişe yarattı.

Plotnikov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Lenin ve Stalin’in tarihi hatalarını” düzeltmesi gerektiğini savunarak, Estonya, Letonya ve Litvanya’da bulunan bazı şehirlerin işgal edilerek Rus topraklarına katılması gerektiğini söyledi. Hedef gösterilen şehirler arasında Estonya’daki Narva, Letonya’daki Daugavpils ve Litvanya’daki Klaipeda bulunuyor.

“Ukrayna’yı Desteklerlerse Sonuçlarına Katlanırlar”

Hem orduda görevli hem de siyasi uzman ve akademisyen olarak faaliyet gösteren Plotnikov, söz konusu ülkelerdeki insanların Ukrayna’ya verdiği desteği sonlandırmaları gerektiği uyarısında bulundu. Aksi takdirde “sonuçlarına katlanacakları” tehdidini savurdu.

Ancak, Plotnikov’un hedef gösterdiği üç ülke de NATO üyesi. Rusya’nın olası bir saldırısı durumunda, NATO’nun 5. maddesi gereği diğer üye ülkelerin Rusya’ya misilleme yapma hakkı bulunuyor. Bu da, Plotnikov’un açıklamalarının uluslararası arenada daha büyük bir çatışmanın fitilini ateşleyebileceği endişesini doğuruyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER