Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Brüksel’de Hakan Fidan’dan Filistin için önemli mesajlar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Filistin konulu önemli toplantılara katıldı. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ve Filistin Temas Grubu’nun düzenlediği toplantılarda Filistin’e destek vurgulanırken, Bakan Fidan çarpıcı mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen ve Filistin’in gündeminde olduğu önemli toplantılara katıldı. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ve Filistin Temas Grubu’nun ortaklaşa düzenlediği toplantılarda, Filistin’in içinde bulunduğu zorlu koşullar ve uluslararası toplumun üzerine düşen sorumluluklar ele alındı.

Toplantılarda, Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa’nın yaptığı sunumla Ramallah yönetiminin yaşadığı mali ve idari krize dikkat çekildi. Bakan Fidan, İsrail işgali altındaki Filistin yönetiminin yaşadığı bu zorlukların altını çizerek, uluslararası toplumun Filistin davasına olan ilgisinin artmasının umut verici olduğunu belirtti.

“Asıl Önemli Olan Destek Değil Devlet Vermek”

Bakan Fidan, Türkiye’nin Filistin konusundaki temel mesajının altını çizerek, “Oslo Anlaşmaları’ndan bu yana Filistin yönetimine verilen uluslararası desteği takdir ediyoruz, ancak asıl önemli olan Filistin’e destek değil, özgürlük ve egemenliği olan bir devlet vermektir” dedi. Filistin’in kendi devletini kurması halinde ekonomisini de ayağa kaldırabileceğini belirten Fidan, sürekli yardımlara bağımlı bir yapıya mahkum etmenin çözüm olmadığını vurguladı.

150 Ülkenin Tanıması Uluslararası Sistem İçin Kritik

Son dönemde Avrupa’dan dört ülkenin daha Filistin’i tanımasıyla birlikte bu sayının 150’ye ulaşmasının altını çizen Fidan, “Bu, uluslararası hukukun ve insanlık vicdanının gereğidir” dedi. Bakan Fidan, 150 ülkenin tanıdığı bir devletin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde tek bir ülkenin oyuyla reddedilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu durumun uluslararası sistemin iflasına yol açabileceği uyarısında bulundu. Fidan, tüm dünyaya çağrıda bulunarak, Filistin’e gerçek bir devlet muamelesi yapılmasını istedi.

1967 Sınırları Yok Sayılamaz

Bakan Fidan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetiminin 1967 sınırlarını yok sayarak sadece İsrail’in var olduğu algısı yaratmaya çalıştığını belirtti. Fidan, “Dünya, 7 Ekim’den sonra bu yalana artık ‘dur’ dedi. Artık, topluca, sistematik şekilde, yavaş yavaş, nitelikli olarak bir başkaldırı var” ifadelerini kullandı.