Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ayna Haber

Eski Bakan Pezeşkiyan, İran Cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıkladı

İran’da 28 Haziran’da yapılacak olan erken cumhurbaşkanı seçimleri için aday adaylığı süreci başlarken, reformist kanadın önde gelen isimlerinden eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, aday olacağını açıklayan ilk isim oldu. Pezeşkiyan, adaylık başvurusunu 30 Mayıs’ta başlayacak resmi sürede yapacağını belirtti.

Halkın Sandığa Katılımını Artırmak İstiyor

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’na konuşan Tebriz Milletvekili Pezeşkiyan, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin hayatını kaybetmesi üzerine 28 Haziran’da yapılacak olan 14. dönem cumhurbaşkanı seçimlerine katılım çağrısında bulundu. Pezeşkiyan, adaylık gerekçesini “İran’la ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde halkın sandıklara küstüğü yönünde bir izlenim var. Benim seçimlere katılma niyetim halkın sandıklara katılımını artırmak” sözleriyle açıkladı.

Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminde sağlık bakanı olarak görev yapan Pezeşkiyan, 2021’deki cumhurbaşkanı seçiminde de Reisi’ye karşı aday olmak istemiş ancak Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmişti. Aday olmak isteyenlerin başvuruları 30 Mayıs’ta başlayacak ve 5 gün sürecek. İran Anayasası’na göre, cumhurbaşkanlığına aday olabilmek için Anayasayı Koruyucular Konseyi’nin onayından geçmek gerekiyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER