Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ayna Haber

ABD, Gazze’ye yardım ulaştırmak için alternatif rotalar arıyor

ABD, Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırmak için kurulan yüzen iskeleye alternatif rotalar üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, İsrail, ABD ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında, personel ve kargonun güvenli bir şekilde taşınması için alternatif rotaların belirlenmesine yönelik görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD, İsrail ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında personel ve kargonun güvenli bir şekilde taşınması için alternatif rotaların belirlenmesine yönelik görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Ryder, “Geçici tesisten, (kıyıdaki) toplanma alanından hareketler bugün yeniden başladı. Dolayısıyla, koşullar elverdiği sürece yardımların önümüzdeki günlerde buraya dağıtılacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

Ryder, 17 Mayıs’ta faaliyete geçen yüzen iskele aracılığıyla Gazze’ye 569 metrik tondan fazla yardım ulaştırıldığını belirterek, yardımın ihtiyaç sahibi Filistin halkına ulaştırılmasının amaçlandığını ifade etti. Ancak Ryder, gönderilen yardım kamyonlarının bazı kişilerce durdurulduğunu ve malzemelerin çalındığını belirterek, bu nedenle alternatif yolların belirlendiğini ve yardımların Gazze genelinde dağıtılmak üzere depolara taşındığını söyledi.

Blinken: Gazze’nin Yeniden İnşasında Birçok Ülke Rol Alabilir

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Senato Tahsisatlar Komitesi’nde yaptığı açıklamada, İsrail saldırıları sonrasında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Gazze’nin yönetiminde rol oynayıp oynamayacağı sorusuna yanıt verdi. Blinken, birçok ülkenin Gazze’nin güvenliğinin sağlanmasına ve yönetimine potansiyel olarak katkıda bulunabileceğini belirterek, “Birçok ülkenin en azından geçici olarak, güvenliğin ve insanların katılacağı bir koalisyon ile yönetimin sağlanmasına yardımcı olmak konusunda araçsal bir rol oynayabileceğine inanıyorum.” dedi.

Blinken, Gazze’de devam eden insani krize dikkat çekerek, yiyecek, su, ilaç ve barınma imkanlarının sınırlı olduğunu vurguladı. İsrail’in sınır geçişlerini kapatması nedeniyle Gazze’nin kuzeyine yardım ulaştırmada büyük sorunlar yaşandığını belirten Blinken, güneydeki durum için de endişelerini dile getirdi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER