Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ceren

Mısıt ve İsrail el sıkıştı: Askerler geri çekiliyor

ABD yönetiminin baskısından sonra İsrail ve Mısır’ın, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah sınır kapısını açma konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi. Askerler geri çekiliyor. İşte ayrıntılar…

ABD yönetiminin baskısından sonra İsrail ve Mısır’ın, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah sınır kapısını açma konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi. İsrail rejiminin Refah’ın yeniden açılması için sınır kapısından askerlerini çekmeyi kabul ettiği kaydedildi.

KATLİAM

İsrail televizyonu KAN haberinde, İsrail ve Mısır’ın Refah sınır kapısını yeniden açma kararı aldığı bildirildi. Tel Aviv ve Kahire’nin ABD’nin baskısından sonra böyle bir karar aldığı bildirildi.

İsrail rejiminin Refah’ı yeniden açmak için askerlerini sınır kapısından çekmeyi kabul ettiği bildirildi. Haberlere göre, kapı uluslararası bir örgütün kontrolüne bırakılacak ve İsrail, örgüt bulunana kadar burayı geçici olarak Gazze’deki “Hamas dışındaki Filistinlilere” devretmeyi kabul etti.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı doğu Refah’taki bazı yerleşim bölgelerinin boşaltılması gerektiği konusunda uyardı.

Bunun ardından İsrail ordusu 7 Mayıs’ta Mısır sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurarak Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlattı.

Refah sınır kapısı, İsrail’in bölgeyi işgal ettiği 7 Mayıs’tan bu yana kapalı.

Bu kapı Gazze Şeridi’nde İsrail dışında dünyaya açılan tek sınır kapısıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER