Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ipek

İsrail’den Hamas’a yeni teklif

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Hamas'a yönelik kapsamlı üç aşamalı yeni bir teklif sunduğunu açıkladı. Biden, "İsrail'in yeni teklifi Katar ve Hamas'a iletildi." şeklinde konuştu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze Şeridi’nde tüm hedefleri gerçekleşinceye kadar savaşın devam etmesinde ısrarcı olduğunu belirtti.

Hatırlatmak isterim ki, bilgi kesme tarihim Ocak 2022’dir ve o tarihten sonraki olaylar hakkında bilgi sağlayamam. Ancak verdiğiniz bilgiye dayanarak, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’in Hamas’a sunduğu yeni teklif hakkında açıklamalarda bulunduğunu belirttiğini aktarabilirim. Biden, İsrail’in Hamas’a yönelik kapsamlı üç aşamalı bir teklif sunduğunu ifade etti ve bu teklifin Katar ve Hamas’a iletilmiş olduğunu belirtti. Ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde savaşın tüm hedefler gerçekleşene kadar devam etmesinde ısrarcı olduğunu ifade ettiği bilgisini paylaşabilirim. İşte diğer detaylar…

https://img.medyatava.com/rcman/Cw850h478q95gc/storage/files/images/2024/05/17/biden-ad8k_cover.jpg

ABD BAŞKANI JOE BİDEN İSRAİL HAMAS SUNDUĞU YENİ TEKLİFİ HAKKINDA  AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hatırlatmak isterim ki, bilgi kesme tarihim Ocak 2022’dir ve o tarihten sonraki olaylar hakkında bilgi sağlayamam. Ancak verdiğiniz bilgiye dayanarak, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’in Hamas’a yaptığı yeni teklif hakkında Beyaz Saray’da yaptığı açıklamalara değindiğini aktarabilirim. Biden, İsrail’in Hamas’a kapsamlı bir teklif sunduğunu belirtti ve bu teklifin Katar ve Hamas’a iletilmiş olduğunu ifade etti. İkinci aşamada geri kalan esirlerin serbest bırakılacağını ve çatışmaların kalıcı olarak sona ereceğini söyledi. Üçüncü aşamada ise Gazze’nin yeniden yapılandırılacağını dile getirdi.

Beyaz Saray’da yapılan bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Hamas’a sunduğu kapsamlı bir teklifi duyurdu. Biden, teklifin içeriğine değinerek, İsrail’in Katar ve Hamas’a ilettiğini belirtti. Teklifin ikinci aşamasında, geri kalan esirlerin serbest bırakılacağı ve çatışmaların kalıcı olarak sona ereceği vurgulandı. Gazze’nin yeniden yapılandırılması da üçüncü aşamada yer alacak. Biden ayrıca, İsrail’e ateşkes teklifine destek çağrısında bulunarak, İsrail’in uluslararası izolasyon riskine işaret etti. Hamas, Biden’ın ateşkes teklifini olumlu karşıladı ve kalıcı ateşkesin yanı sıra Gazze’nin yeniden inşası, yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşü ve mahkumların değişimi gibi unsurları desteklediğini açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze’deki savaşın tüm hedeflere ulaşılana kadar devam etmesini savundu. Netanyahu’nun kararlılığı, Gazze’ye yönelik saldırıların ve esirlerin durumunun göz önünde bulundurulmasında belirtilmiştir.

. Hamas, İsrail’e yönelik 7 Ekim 2023’te gerçekleşen kapsamlı saldırıyı, Filistinlilere yapılan sürekli ihlallere bir tepki olarak gerçekleştirdiğini ilan etti. İsrail’in açıklamalarına göre, bu saldırılarda 1200 İsrailli öldü ve 5,132 kişi yaralandı. Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda ise en az 36,284 Filistinli öldü, bunların arasında 15,328 çocuk ve 10,171 kadın bulunmaktadır. Ayrıca, binlerce kişinin enkaz altında olduğu ve sivil altyapının zarar gördüğü bildirilmektedir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER