Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk öğrenciler Çin’den ödüllerle döndü

Huawei ICT yarışmasında Türk öğrencilerin başarısı gurur getirdi! Ayrıntılar haberimizde…

Huawei ICT yarışmasında Türk

Huawei ICT yarışmasında Türk öğrencilerin başarısı gurur getirdi! Ayrıntılar haberimizde…

Türk öğrenciler, Huawei’nin küresel finalinde parladı! ICT Competition 2023 – 2024’ün heyecan verici finallerinde, Türkiye’den katılan üç takım büyük bir başarı elde etti. Shenzhen’de gerçekleşen organizasyonda, 2.000’den fazla üniversiteden 170.000’in üzerinde öğrencinin yarıştığı bu önemli etkinlikte Türk takımları, adlarından söz ettirdi.

MEF Üniversitesi’nden Edusyntech takımı, İnovasyon Track Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Erzurum Teknik Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi takımları ise üçüncülük ödüllerini kucakladılar. Bu başarılarla, Türk takımları arasında tüm zamanların en iyi derecelerine ulaşmayı başardılar, gurur verici bir başarıya imza attılar.

Ödüller, Türkiye Cumhuriyeti Guangzhou Başkonsolosu Kaan Başkurt tarafından takdim edildi. Ayrıca, Yalova Üniversitesi’nden üç öğretim üyesi, Avrupa Bölgesi’nin en değerli öğretim Elemanı (MVI) olarak seçildi ve bu başarıyı İtalya’dan Università Politecnica delle Marte ve İspanya’dan Alicante üniversiteleri ile paylaştı.

huawei ict yarışması türk öğrencilerin başarısı

Huawei Stratejik Araştırma Enstitüsü Başkanı Zhou Hong, dijital teknolojilerin herkese erişilebilir olmasının önemini vurgulayarak, Türk öğrencilerin gösterdiği başarının dijitalleşme sürecindeki kritik rolüne dikkat çekti.

UNESCO Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Stefania Giannini ise, her öğrenici ve öğretmenin dijital haklarını korumaya odaklandıklarını belirterek, Türk öğrencilerin elde ettiği bu başarıların kapsayıcı, adil, açık ve güvenli bir dijital gelecek için umut verici olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin yanı sıra Cezayir, Çin, Nijerya, Pakistan, Polonya, Filipinler, Tanzanya ve Uganda’dan gelen 19 takım, yoğun rekabetin yaşandığı finallerde ödül kazanan ülkeler arasında yer aldı. Bu başarılar, Türk gençlerinin uluslararası alanda teknoloji ve inovasyon konusundaki yeteneklerini bir kez daha kanıtladı.