Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Canan

Slovenya’dan Filistin kararı: Artık Filistin’i tanıyacak

Slovenya’nın Başbakanı Robert Golob, yaptığı bir açıklamada, Filistin’in 1967 sınırlarına göre, uluslararası hukuk ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygun bir biçimde bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasına yönelik kararlarını duyurdu.

Slovenya Meclisi, Filistin’in devlet olarak tanınması için bir kararı onayladı. İspanya, İrlanda ve Norveç’ten sonra, Slovenya da Filistin’i resmi olarak tanıyan ülkeler arasına katıldı.

Slovenya Parlamentosu, 90 koltuklu mecliste yapılan oylama sonucunda, 52 ‘evet’ oyu ile Filistin devletinin tanınmasını içeren kararı kabul etti. Diğer milletvekilleri oylamaya katılmadı. Başbakan Robert Golob, oylamadan önce yaptığı açıklamada, “Bu yılın Şubat ayında müttefiklerimizle Filistin’in tanınması meselesini tartışmaya başladık ve o zaman için henüz erken olduğuna karar verdik,” ifadesini kullandı.

FİLİSTİN HAKKINDA

Golob ayrıca, “Sloven halkı olarak, bu hakkı bin yıldır hayal ediyoruz ve 33 yıl önce bu hayali gerçekleştirdik. Ancak, Filistin halkı bu hakkı hala kazanamadı,” dedi.

Birleşmiş Milletler üye ülkelerinin üçte ikisinden fazlası olan 140’tan fazla ülke, şu anda Filistin devletini tanımaktadır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER