Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sigara satışlarına İngiliz modeli geliyor

Sigara kullananlar dikkat! Yeni kanun sinyali verildi! Erdoğan açıklamalarda bulundu! Detaylar haberimizde.

Sigara kullananlar dikkat! Yeni

Sigara kullananlar dikkat! Yeni kanun sinyali verildi! Erdoğan açıklamalarda bulundu! Detaylar haberimizde.

Yeni düzenleme sinyalleri, sigarayla mücadeleye her fırsatta dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geliyor. İstanbul’da dünyanın dört bir yanından gençlerle yaptığı toplantıda sigaranın zararlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tütün şirketlerinin insanları zehirleyerek para kazandığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigarayla mücadelede daha önce alınan kararları hatırlatarak yeni sigarayla mücadele yasasını duyurdu. İngiliz modelinin değerlendirildiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI SİGARA HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da dünyanın dört bir yanından gençlerle bir araya gelerek sigarayla ilgili yeni kısıtlamaları duyurdu. Dünya Tütüne Hayır Günü dolayısıyla Vahdetin Köşkü’nden yayınlanan yayında sigara karşıtı önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: ”Tabii ki, Dünya Tütüne Hayır Günü etkinliklerinin sigaranın zararları konusunda farkındalığın artmasına katkı sağlamasını diliyorum. 100.000 dolarlık tütün endüstrisinin toplumumuzun tüm kesimlerini, özellikle çocukları hedef aldığını görüyoruz.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, tütün şirketlerinin her yıl insanları zehirleyerek kârlarını artırdığını belirterek, tütün endüstrisi, insanların canı pahasına karlarını artırmak için yeni ürünler ve yasal boşluklar kullandığını söyleyerek her sene 700 milyar dolar kâr elde ettiklerini söyledi. Türkiye’de her sene 85.000 kişinin bu sebepten öldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Aslında rakamlar sorunun korkutucu boyutunu gösteriyor: Dünya çapında her gün 20.000 kişi sigaranın neden olduğu hastalıklardan ölüyor.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin ve hükümetinin yıllardır sigarayla mücadele ettiğini anlatarak, “Sigara paketlerine el koyduk. Sağlık uyarıları artık sigara paketlerinde daha net ve etkili bir şekilde görüntülenebilecek. Çeşitli kanallardan e-sigarayı ülkemize sokmanın mücadelesini veriyorlar. Ve ne yazık ki yasa dışı sızıntılar yaşanıyor. Fakat şimdilik Gümrük bu konuda iyi bir mücadele veriyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Açıklama Yaptı

İspanya’dan Stella isimli öğrenci, ülkesinde tütün ürünlerinin tüketimine ilişkin kanunları anlattı. İspanya’nın, tütün şirketlerinin izmaritlerin imhası konusunda aktif sorumluluk almasını gerektiren çevre düzenlemeleri getirdiğine dikkat çekti. Stella, “Bu düzenlemeler, çöp kutularının toplanmasını ve bunların atık olarak uygun şekilde bertaraf edilebilecekleri tesislere taşınmasını içeriyor. Sürdürülebilirliği ve sorumluluğu teşvik eden bu gibi çabaları desteklemenin zamanı geldi.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca sigaraya karşı bir “İngiliz modeli” önerdi. İngiltere’den Türkiye’ye gelen 15 yaşındaki bir öğrencinin, ülkede 2009’dan sonra doğan kişilerin ömür boyu tütüne erişimini yasaklayan yasayı gerekçe göstermesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekirse yasanın İngiltere’ye değiştirilebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 yaşındaki üçüncü sınıf öğrencisi Nilay Akman’ın da “Keşke dünya sigaradan kurtulsa” sözlerini aktardı. Tütün fabrikaları ortadan kaldırılabilir mi? “Belki” diye cevap verdi.