Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Piknik Ateşi Felakete Dönüştü

Denizli’nin Çivril ilçesinde piknikçilerin tam olarak söndürmediği ateş, 10 dönüm ormanlık alanın yanmasına neden oldu. Elektrik dağıtım firması çalışanlarının duyarlılığı, yangının daha da büyümesini önledi.

Denizli'nin Çivril ilçesinde piknikçilerin

Denizli’nin Çivril ilçesinde, piknikçilerin tam olarak söndürmediği ateşten çıktığı iddia edilen yangında 10 dönüm ormanlık alan kül oldu. Elektrik dağıtım firması çalışanlarının dikkati ve duyarlılığı sayesinde yangının daha da büyümesi engellendi.

Piknik Ateşi Felakete Dönüştü

Çivril ilçesine bağlı İğdir Mahallesi’ndeki Çamlık Mesire Alanı’nda piknik yapan bir grup, odun ve mangal kömürlerini tam olarak söndürmeden bölgeden ayrıldı. Bölgede etkili olan fırtınayla birlikte yeniden tutuşan odunlardan çıkan kıvılcım, çevredeki kuru otları tutuşturdu. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangını, görevden dönen ADM Elektrik açma kesme personeli fark etti.

Yolda dumanı fark eden elektrik dağıtım firması çalışanları, geniş bir alana yayılan yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Ancak rüzgarın etkisiyle kontrol altına almakta zorlanınca, 177 orman yangını ihbar hattından yardım istediler. Çivril Orman Şefliği arazözleri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Yoğun çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yapılan incelemelerde, yangının başlangıç noktasındaki piknik ocağının sıcak olması dikkatleri piknikçilere çevirdi.