Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Elvan

Netanyahu’dan Mescid-i Aksa açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçtiğimiz gün Ulusal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Itamar Ben-Gvir’in yaptığı açıklamasının aksine Mescid-i Aksa’nın statüsünün değişmeyeceğini söyledi.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada Binyamin Netanyahu’nun, “Tapınak Dağı (Mescid-i Aksa) statüsünün değişmediği ve değişmeyecepini söylediği belirtildi.

Aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Batı Kudüs’te İsrail’in 1967’de Doğu Kudüs’ü işgali anısına düzenlenen “bayrak geçit töreninde” yaptığı konuşma metnini X hesabından paylaştı. Ben-Gvir, “Kudüs bizimdir, Şam Kapısı bizimdir, Mescid-i Aksa bizimdir ve Allah’ın izniyle zafer bizimdir” dedi.

EGEMENLİK İHLAL EDİLİYOR

Netanyahu'dan Mescid-i Aksa açıklaması

İsrail ile Ürdün’ün arasında 26 Ekim 1994 tarihinde imzalanan barış anlaşmasına göre Mescid-i Aksa ve Kudüs Vakfı, Ürdün Teşkilat, İslam İşleri ve Kutsal Topraklar Bakanlığı’na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin himayesindedir. Daha öncesinde Kudüs İslami Kurumlar Kurumu’nun izniyle Mescid-i Aksa’yı ziyarete gelen Yahudiler, İsrail tarafından verilen tek taraflı kararla örgütlerin egemenliğini ihlal ederek 2003 yılından bu yana polis eşliğinde Mescid-i Aksa’ya giriyor.

İsrail yetkililerinin bu tek taraflı kararı tanımayan Kudüs İslami Örgütler Kurumu, bu girişleri Müslüman egemenliğini ihlal eden baskınlar olarak nitelendirdi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER