Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji müjdeyi verdi: Sıcaklıklar artacak

Meteoroloji’den beklenen haber sonunda geldi. Yazın sıcak nefesini hissetmeye başlayacağız. Yağışlar azalacak ve güneş yavaş yavaş kendini gösterecek.

Meteoroloji’den beklenen haber sonunda

Meteoroloji’den beklenen haber sonunda geldi. Yazın sıcak nefesini hissetmeye başlayacağız. Yağışlar azalacak ve güneş yavaş yavaş kendini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu haritasını yayımladı. Sağanak yağışlar yer yer etkisini sürdürse de, cuma gününden itibaren sıcaklıklar yavaş yavaş yükseliyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar için öğle saatlerinde sokağa çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı. 

Türkiye’nin hava durumu raporu yeni bir sayfa açıyor. Gökyüzü, Marmara’nın kuzeyinden Batı Akdeniz’in iç bölgelerine, Toroslar’dan İç Anadolu’nun kuzeydoğusuna ve güneyine kadar parçalı ve bulutlu bir tablo çiziyor. Batı Karadeniz’in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in sahil şeridi ile Ardahan, Kars ve Hakkari yöreleri ise yerel sağanak ve gök gürültülü yağışların sahnesi olacak. Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat’ta zaman zaman şiddetli yağışlar olabilir.

hava durumu

UYARILAR YAPILDI

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise rüzgarın kuvveti artıyor, 40-60 km/saat arasında esmesi bekleniyor.

Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat çevrelerinde bu akşam (Salı) yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İşte bölge bölge hava tahminleri…

KARADENİZ BÖLGESİ

Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz’in Batısı: Bugün akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde. Dalga boyu 1,0 ila 2,0 metre arasında. Görüş iyi, yağış anında orta.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve Az Bulutlu: Rüzgar doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde. Dalga boyu 0,5 ila 1,0 metre arasında. Görüş iyi.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve Az Bulutlu: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, gece saatlerinden itibaren 3 ila 5 kuvvetinde. Dalga boyu 1,0 ila 2,0 metre arasında, güneyi bugün akşam saatlerinde yer yer 2,5 metre. Görüş iyi.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve Çok Bulutlu: Batı Akdeniz’de güney ve güneydoğudan 2 ila 4, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, yarın (Çarşamba) ilk saatlerde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde. Dalga boyu 1,0 ila 2,0 metre arasında. Görüş iyi.

VAN GÖLÜ

Parçalı ve Çok Bulutlu: Rüzgar doğu ve güneydoğudan, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde. Dalga boyu 0,25 ila 0,75 metre arasında. Görüş iyi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve Çok Bulutlu: Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bölgenin güneydoğusunda rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

hava tahmini

ERZURUM: 7°C, 24°C

KARS: 8°C, 23°C

MALATYA: 12°C, 30°C

VAN: 10°C, 24°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve Az Bulutlu: Rüzgar doğu kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR: 15°C, 35°C

GAZİANTEP: 14°C, 31°C

SİİRT: 19°C, 32°C

ŞANLIURFA: 19°C, 33°C

DENİZLERDE HAVA

Fırtına Beklenmiyor.

Görüş İyi.