Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban Bayramı’nda İstanbul’da toplu ulaşım ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurban bayramına hazır! İşte alınan önlemler ve kurban kesim noktaları…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurban

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurban bayramına hazır! İşte alınan önlemler ve kurban kesim noktaları…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde alınan önlemleri duyurdu. Bayram süresince İBB’ye ait toplu taşıma araçlarının kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri için ücretsiz olacağı açıklandı. 16-19 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak bu uygulama ile İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları gerekli hallerde ek seferler düzenleyecek. Ayrıca, İBB Deniz Taksileri de 7/24 hizmet vermeye devam edecek.

Kesim ve satış hizmetleri için toplam 5 tesis belirlendi. Avrupa Yakası’nda Alibeyköy-Eyüpsultan ve Kayaşehir-Başakşehir, Anadolu Yakası’nda ise Paşaköy-Sancaktepe, Ferhatpaşa-Ataşehir ve Kurnaköy-Pendik’te hizmet verilecek. Modern tesislerde, kesim işlemleri için hazırlıklar yapıldı ve arızalara karşı ekipler sürekli hazır bekletilecek. Kesilen hayvanların etleri için 240 bin hijyenik poşet ücretsiz olarak dağıtılacak.

ibb kurban bayramı

İBB ayrıca, kaçan kurbanlıklar için Boğa Yakalama Timleri oluşturdu. Bu ekipler, ihbarlar üzerine kaçan hayvanları yakalayıp sahiplerine teslim edecek. İBB Zabıta ekipleri ise kesim alanlarında 24 saat görev yaparak denetimlerini sürdürecekler.

Bayram öncesinde ve süresince alınacak önlemler kapsamında İBB, yaklaşık bin kurban satış ve kesim yerini denetleyerek gerekli görüşleri İl Kurban Komisyonu’na iletecek. Ayrıca, İstanbul’un temizliği için binlerce personel ve araç görevlendirilecek. Bu önlemlerle İstanbul’da huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirilmesi hedefleniyor.