Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Semanur

Kanada Merkez Bankası 4 yıl sonra faiz indirdi

Dört yılın ardından ilk kez Kanada Merkez Bankası, faiz oranlarında indirime gitti. Genel beklentilere uygun olarak yapılan bu indirimle, politika faizi oranı %5’ten %4,75’e çekildi.

Kanada Merkez Bankası’nın (BoC) belirttiğine göre, birçok ileri ekonomide enflasyon oranları düşüş eğilimini sürdürüyor; ancak fiyatların istikrar kazanma süreci dalgalı ve coğrafi bölgelere göre değişken bir tempo sergiliyor.

BlombobergHT’nin raporuna göre, Kanada’daki tüketici fiyat endeksi Nisan ayında %2,7’ye gerileyerek enflasyonun azalma eğilimini teyit etti. Ayrıca, Kanada Merkez Bankası’nın enflasyonla ilgili öncelik verdiği göstergeler, bu düşüş trendinin devam ettiğine işaret ediyor.

Kanada Merkez Bankası

Kanada Merkez Bankası’nın (BoC) yaptığı son açıklamaya göre, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dair artan kanıtlar ışığında, para politikasının daha az sıkılaştırıcı olabileceği konusunda fikir birliğine varıldı. Bu doğrultuda, politika faizi 25 baz puan azaltılarak %4,75 seviyesine indirildi.

Yeni ekonomik veriler, enflasyonun %2’lik hedefe doğru ilerlemeye devam edeceği konusunda güveni güçlendirdi, fakat enflasyonun gelecekteki seyrine dair riskler hala mevcut.

Açıklamada ayrıca, BoC Konseyi’nin, çekirdek enflasyonun seyrini dikkatle takip ettiği ve ekonominin arz ve talep dengesi, enflasyon beklentileri, ücret dinamikleri ve şirketlerin fiyat belirleme stratejileri gibi konulara özel önem verdiği vurgulandı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER