Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Gozde

İsrail Refah’ta çadır kenti vurdu: Ölü sayısı artıyor

Gazze’nin son güvenli bölgesi olan ve en az 45 kişinin yandığı Refah’a düzenlenen saldırıda karşı saldırının hedefi olan İsrail, Refah’taki bir çadır kente daha saldırdı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu haberi geldi. İşte detaylar…

Uluslararası tepkiye rağmen İsrail’in Refah’a yönelik askeri saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Refah’ın batısındaki El Mevaşi bölgesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı çadırların kurulduğu bölgeye saldırdığını söyledi. Saldırıda 20 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı. Detaylar haberimizde…

dizi

SON DAKİKA… İSRAİL REFAH’TA YİNE ÇADIR KENTİ VURDU. ONLARCA ÖLÜ VAR

İsrail ordusu, Refah’taki Filistin çadır kampına yeni bir saldırı başlattı. Filistin Sağlık Bakanlığı saldırıda en az 20 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

Refah Acil Durum Komitesi’nden alınan bilgiye göre İsrail, Refah’ın batısındaki Mevasi kıyı bölgesinde sınır dışı edilen Filistinlilerin çadır kamplarını bombaladı.

İlk tahminlere göre saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 20 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, saldırının gerçekleştiği bölgede çok sayıda yaralı ve ölünün yanı sıra çevrede insan kalıntıları da vardı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, hedef alınan çadırlar Refah’ın batısındaki ABD sahra hastanesine yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunuyordu.

İsrail daha önce Mevasi bölgesini “güvenli” olarak tanımlamıştı.

 İsrail askeri sözcüsü Avichay Adraee konuyla ilgili mesajında

Adraee, Shabbura ve Refah idari kampları ile doğu Refah kentindeki Al-Jeninah ve Khirbet Ads gibi komşu bölgelerdeki yerinden edilmiş Filistinlilerin derhal Al-Mavasi bölgesine gitmesini talep etti.

İLK ÇADIR KENT SALDIRISI DEĞİL

İsrail askeri uçakları, Uluslararası Adalet Divanı’nın kurallarını hiçe sayarak, Refah’ın kuzeybatısında yerlerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Saldırı sonucunda 45 kişi hayatını kaybederken, Refah Harekatı’nın eskisinden daha yoğun bir şekilde devam etmesi uluslararası tepkilere yol açtı.

Sayın Netanyahu, 26 Mayıs’ta “trajik bir kaza” yaşandığını ve ordunun soruşturma başlattığını söyledi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER