Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Gri listedeki terörist Sofi etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen “Bozdağan-40” operasyonunda aranan terörist “Sofi” kod adlı Mehmet Yıldırım’ın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen “Bozdağan-40” operasyonunda, terör örgütü PKK mensubu ve gri kategoride aranan bir terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda, 8 güvenlik görevlisinin ve 15 sivil vatandaşın şehit edildiği, 8 güvenlik görevlisinin ve 10 sivil vatandaşın yaralandığı 6 ayrı terör eyleminin faili olduğu tespit edilen Mehmet Yıldırım, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sofi” kod adlı Mehmet Yıldırım’ın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yerlikaya, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonda, jandarma komando timleri ve güvenlik korucularının teröristle sıcak temas sağladığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, çatışmada bir jandarma üsteğmenin yaralandığını ancak sağlık durumunun iyi olduğunu da sözlerine ekledi. Operasyonda görev alan MİT mensuplarını, jandarma ve güvenlik korucularını tebrik eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terör ve onların işbirlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadesini kullandı.