Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Lideri Özel’den sokak hayvanları için fon çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM gündemine gelmesi beklenen sokak hayvanları hakkındaki yasal düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’nin gündemindeki sokak hayvanları sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TBMM’ye gelmesi beklenen yasal düzenlemeyi değerlendiren Özel, çözümün uyutma veya itlaf olmadığını vurgulayarak, etkin bir kısırlaştırma seferberliği ve barınak yatırımları için Hayvan Hakları Fonu kurulması gerektiğini belirtti.

TV100’de katıldığı programda konuyu detaylı bir şekilde ele alan Özel, sokak hayvanı nüfusundaki artışın Kovid-19 pandemisi döneminde yetersiz kalan kısırlaştırma çalışmaları nedeniyle yaşandığını ifade etti. Özel, “Sokak hayvanları sorunu artık vatandaşlarımız için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Sabah işine, okuluna giden, hatta camiye giden insanlarımız için tehlike arz ediyor” dedi. Bu durumun aynı zamanda sınıfsal bir ayrım yarattığını da sözlerine ekleyen Özel, toplu taşıma kullanan veya korunaklı sitelerde oturmayan vatandaşların bu sorundan daha fazla etkilendiğini belirtti.

Hayvan Hakları Fonu ile Etkin Çözüm

CHP Lideri Özel, 2020 yılında TBMM’de kurulan Hayvan Hakları Komisyonu raporuna da dikkat çekti. Raporda, belediyelerin vergilerinden, şans oyunlarından, idari para cezalarından ve bağışlardan oluşan kaynaklarla bir Hayvan Hakları Fonu kurulması gerektiğinin altı çizildiğini belirten Özel, “Bu fonla etkin bir kısırlaştırma seferberliği başlatılabilir ve yeterli sayıda barınak yapılabilirdi. Eğer bu adımlar atılsaydı, bugün bu sorunla karşı karşıya kalmazdık” ifadelerini kullandı. Raporun uyutmayı sadece kuduz gibi tedavi edilemeyen hastalık durumlarında öngördüğünü vurgulayan Özel, “Şu anda karşı karşıya kaldığımız durum ‘tasarruf yapacağız’ bahanesiyle hayvanları öldürmekten başka bir şey değil. Biz CHP olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Çare itlaf veya uyutma değil, Hayvan Hakları Fonu’nun bir an önce kurulmasıdır.” şeklinde konuştu.

Erdoğan ile Görüşme Haziran’da

Özgür Özel, programda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmelere de değindi. Bahçeli ile görüşmesinin olumlu geçtiğini belirten Özel, Bahçeli’nin diyalog ortamına olumlu yaklaştığını ve normalleşme sürecine kredi verdiğini gözlemlediğini ifade etti. Erdoğan ile görüşmesinin ardından Bahçeli’ye de bilgi verdiğini belirten Özel, Erdoğan’dan Haziran ayının ilk yarısında randevu beklediğini sözlerine ekledi.