Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Taksiciler Meslektaşları İçin Sokağa Döküldü

Bursa’da taksiciler, Mudanya’da bir meslektaşlarının yolcu tarafından bıçaklanarak gasbedilmesini protesto etmek için sokaklara çıktı.

Bursa'da taksiciler, Mudanya'da bir

Bursa’da taksiciler, Mudanya’da yolcusu tarafından bıçaklanarak gasp edilen meslektaşları Yunus Emre Yüksel’e destek olmak için eylem yaptı. Uluyol Caddesi’nde toplanan çok sayıda taksici, araçlarıyla konvoy oluşturarak Kent Meydanı, Fevzi Çakmak, Atatürk ve İnönü caddelerini geçerek kent merkezinde tur attı.

Eylem boyunca taksiciler korna çalarak tepkilerini dile getirirken, yoldaki diğer sürücüler de kornaya basarak destek verdi. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada son dönemde Türkiye’de taksicilere yönelik saldırıların arttığını belirterek yasa değişikliği çağrısında bulundu. Çakır, araçlara kamera takılması ve güvenlik kabini zorunluluğu getirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Hain Saldırı Ne İlk Ne de Son Olacaktır”

22 yıllık taksici Sadri Kartepe ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren meslektaşları için bir araya geldiklerini belirterek, “Yaşanan bu hain saldırı ne ilktir ne de son olacaktır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde birçok örneği olan, taksici ve vatandaşı önemseyen, kaliteli hizmet vermemizi sağlayacak, bu iş için üretilmiş güvenlik kabini olan araçların üretilmesi veya ithal edilmesi için yetkili mercilerle görüşüp gerekli girişimlerin yapılması elzemdir, acildir, zaruridir.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz gün Eskişehir’den Mudanya’ya yolcu getiren Yunus Emre Yüksel, Çepni Mahallesi yakınlarında yolcusu tarafından bıçaklanmış ve gasp edilmişti. Ağır yaralı olarak bulunan Yüksel, hastaneye kaldırılırken polis ekipleri saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.