Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sukruye Nur

ABD Başkanı Joe Biden Katar’dan yardım istedi

Amerika’dan Filistin için açıklama geldi! Katar’ı ikna etmesi için yönlendirdi. İşte detaylar…

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in son ateşkes teklifine uygun olan bir sonraki adımı atmaya hazır olduğunu belirtti ve Hamas’ı Katar aracılığıyla anlaşmayı kabul etmeye ikna etmesi hususunda ricada bulundu.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yaptığı telefon görüşmesinde önerilen ateşkesi değerlendirdiği ve iki liderin de Gazze’deki krizi sona erdirecek bir yol haritası sunduğu konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

Açıklamada, Biden’ın Hamas’ın öneriyi kabul etmesi gerektiğini vurguladığı ve İsrail’in de bu süreçte sonraki adımı atmaya hazır olduğunu teyit ettiği ifade edildi. Katar’dan, Hamas’ı anlaşmayı kabul etmeye ikna etmesi konusunda destek isteyen Biden, Katar Emiri’ne teşekkürlerini sundu.

Biden'dan filistin açıklaması

Ayrıca, G7 ülkelerinin liderleri, Biden’ın ateşkes planına tam destek verdiklerini açıkladı.

Hatırlanacağı üzere, ABD Başkanı Biden cuma günü verdiği açıklamada, İsrail’in hazırladığı 3 aşamalı ateşkes önerisini duyurmuş, ancak İsrail Başbakanı Netanyahu bu öneri ile kendi taslakları arasında bazı farklar olduğunu belirtmişti. Beyaz Saray ise iki ülke arasında ateşkes teklifi noktasında bir boşluk olmadığını ve taslağın İsrail’e ait olduğunu belirtmişti.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER