Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni döviz uygulaması bugünden itibaren başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı düzenleme, ihracatçılara yönelik döviz yükümlülüklerini yüzde 40’tan yüzde 30’a düşüren düzenleme “Müjdeli bir haber” şeklinde duyurulurken uygulamanın bugün başladığı bilgisine ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı düzenleme,

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı düzenleme, ihracatçılara yönelik döviz yükümlülüklerini yüzde 40’tan yüzde 30’a düşüren düzenleme “Müjdeli bir haber” şeklinde duyurulurken uygulamanın bugün başladığı bilgisine ulaşıldı.

Merkez Bankası’nın ekonomik normalleşme tedbirleri sürerken ihracatta döviz bozdurma zorunluluğuna ilişkin yeni bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen İhracat Şampiyonu ödül töreninde yaptığı konuşmada kararı açıklarken Müjdeli haber” şeklinde bir ifade kullanmıştı.

ERDOĞAN ‘MÜJELİ HABER’ DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM’in 31’inci Başkanı Haliç Kongre Merkezi’nde. Olağan Kongre ve İhracat Şampiyonası Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “İhracatçılarımızın döviz ihtiyacını yüzde 40’tan yüzde 30’a düşürdük. Bu düzenleme Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Döviz yükümlülüklerini yüzde 40 oranından yüzde 30’a indirecek uygulamanın bugün başladığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

Yeni döviz uygulaması bugünden itibaren başlıyor

“Bugün size güzel bir haber vermek isterim. İhracatçılarımızın döviz ihtiyacını yüzde 40’tan yüzde 30’a düşürdük.Uygulama ise, Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Enflasyon açısından en zorlu dönemlerin artık geride kaldığına inanıyoruz. Artık yeni bir deflasyon dönemine giriyoruz. Geçmişte nasıl enflasyonu tek haneye düşürdüysek, yine aynı başarıyı yakalayacağımızı umuyorum. Büyüme açısından bakıldığında oran son derece olumlu. İhracatçıların katkılarıyla daha rekabetçi, daha müreffeh, daha üretken ve daha güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz. Biraz sabır, kararlılık ve azim gerektirir. Bu sürecin sonunda Türkiye ekonomisi çok farklı bir seviyeye ulaşacak.

Gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere tüm dünyayı etkileyen istikrarsızlıklardan kurtulan Türkiye, bu yeni dönemin önemli bir oyuncusu haline gelecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Programa güvenmenizi istiyorum.

Sadece kendi çıkarlarını düşünen kıyamet tellallarının karşısında dimdik duralım. Türkiye’nin düzelmesini istemeyenlere prim vermeyelim, kendi işimize bakalım. Türkiye’nin başarılarına sevinemeyenlere, sokakta insanları aldatan, sırf haklı görünmek için sürekli karamsarlığı körükleyen hırslılara boyun eğmeyeceğiz. İnşallah bundan sonraki ekonomi ekibimiz ihracatçıları daha sık bilgilendirecek ve bilgi kirliliğini önlemek için çeşitli tedbirler alacağız.”