Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın çalışanlara doğum izni düzenlemesi geliyor

Çalışan anneler ve hamilelerin izinlerine ilişkin tartışmalar devam ederken önemli gelişmelerin de yaşandığı biliniyor. Doğum oranlarının düşmeye başladığı öğrenilince hareket geçildi. Bu sorun ile ilgili dört bakanlıkta çalışmalar yapıyor. İşte detaylar…

Çalışan anneler ve hamilelerin

Çalışan anneler ve hamilelerin izinlerine ilişkin tartışmalar devam ederken önemli gelişmelerin de yaşandığı biliniyor. Doğum oranlarının düşmeye başladığı öğrenilince hareket geçildi. Bu sorun ile ilgili dört bakanlıkta çalışmalar yapıyor. İşte detaylar…

Çalışan anneler izinlerini uzatmak isterken hükümet doğum oranını artırmak için kolları sıvadı. Dört bakanlığın ortaklaşa doğum izni sürelerini artırdığı ve ortak çalışmalar yürütüldüğü biliniyor. Detaylar haberimizde…

dizi

ÇALIŞANLARA İZİN DÜZENLEMESİ GELİYOR. 4 BAKANLIK ÇALIŞMA BAŞLATTI: DOĞUM İZNİ İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME: ÇOCUK SAYISINA GÖRE İZİN VE İZİN SÜRESİNİN ARTTIRILMASI MASADA

Çalışan kadınların izinlerine ilişkin dört bakanlık ortak araştırma başlattı. Gelen son dakika bilgilerine göre, doğum iznindeki artışın 4 ay ile sınırlı olduğu, doğum iznindeki artışın ise masadaki çocuk sayısına bağlı olduğu belirtildi.

Çalışan annelere ilişkin köklü bir değişiklik yaşandı. 4 Bakanlık, çalışan anneler ve hamilelerin izin süreleri konusunda araştırma yaptı. Alınan bilgiye göre, doğum izninin 4 ay ile sınırlı olmak üzere uzatılmasıyla birlikte çocuk sayısına göre izin seçenekleri de önerildi. Türkiye’de çalışan anneler ve hamileler izinlerini uzatmak isterken hükümet de doğum oranını artırmak için kolları sıvadı. Alınan bilgiye göre kadınların izin süreleri konusunda dört bakanlık ortak araştırma yaptı.

Gelen haberlere göre annelere yönelik kademeli doğum izni gündeme geliyor. Tek çocuğu olanların daha az, çok çocuğu olanların ise daha fazla izin alması gündeme geldi. Çalışmada çocuk sayısına göre izinlerin artırılmasına odaklanılırken, annelerin çocuklarıyla daha fazla vakit geçirebilmesi için evden çalışma veya 3 yaşa kadar esnek çalışma modelleri de değerlendirildi.

DOĞUM ORANLARI DA ARAŞTIRILACAK

Etki analizi raporu da bu çalışmadan başlıyor. Çalışan ve çalışmayan kadınlar arasındaki doğurganlık oranları incelenecek. Araştırmanın sonunda en çok merak edilen soru ise özel sektörde çalışan kadınlara yönelik ne gibi destek önlemlerinin alınması gerektiği olacak. Ayrıca Aile İşleri Bakanlığı’nın doğum oranını 2023 yılına kadar 1,51’e düşürmek için doğurganlık teşviklerini desteklemesi bekleniyor.

Doğum iznindeki kadınlar işe başlamak için zamanları olmadığından bahsederken, çalışmaya başlayabilecekleri sürenin uzatılmasını istiyor. Show Haber’e konuşan anneler ve hamile kadınlar da yapılan araştırmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “Annelerin çocuklarını tek başına büyütmesi bana mantıklı geliyor. “En azından anne adayları için bu gerçekleşirse mutlu olurum” dedi.

ÖZEL SEKTÖR İÇİN UZUN DOĞUM İZNİ

Bu lisansın özel sektörde kullanımına ilişkin bazı kaygılar bulunmaktadır. Özel sektörde bu izni vermenin zor olduğunu söyleyen işçiler, şunları ekledi: “Çünkü bir yıl izin alırsanız yerine başkasını getirirler.” “Ancak çok mantıklı olduğunu düşünüyorum ve hem anne hem de aile düzeni açısından sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsak güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.