Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşsizlik rakamları Nisan ayında geriledi

TÜİK, Nisan ayı işgücü istatistiklerini kamuoyuna duyurdu. Açıklanan rakamlarda; Nisan ayında işsizlik oranının bir önceki ay verilerine göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,5’e gerilediği görüldü.

TÜİK, Nisan ayı işgücü

TÜİK, Nisan ayı işgücü istatistiklerini kamuoyuna duyurdu. Açıklanan rakamlarda; Nisan ayında işsizlik oranının bir önceki ay verilerine göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,5’e gerilediği görüldü.

Türkiye’de işsizlik oranı Nisan’da bir önceki ay verilerine oranla 0,1 puan azalma göstererek %8,5’e ulaştı. Bu dönem içerisinde işsiz sayısının 3 milyon 42 bin kişi olduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK), Nisan ayı işgücü istatistiklerini yayınladı. Bunun sonucunda Türkiye’de 15 yaş ve üzeri işsiz sayısı nisan ayında bir önceki aya göre 18 bin kişi azalma göstererek 3 milyon 42 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranının ise bir önceki ay verilerine göre 0,1 puan azalarak %8,5 seviyesinde gerçekleştiği bildirildi. İşsizlik oranı geçen yılın ay verilerine oranla 1,5 puan azaldı.

Tahmini işsizlik oranı erkeklerde %7,2, kadınlarda ise %11,1’dir.

Söz konusu ayda, 15-24 yaş grubu da dahil olmak üzere gençler arasında işsizlik oranı bir önceki ay verilerine oranla 0,1 puan düşüşle %14,5 olarak gerçekleşti. Bu yaş grubu içerisinde işsizlik oranı erkeklerde yüzde 12,2 olarak kaydedilirken kadınlarda yüzde 19,1 olarak hesaplanmıştır.

İşsizlik rakamları Nisan ayında geriledi

Bunun sonucunda mevsimsellikten arındırılmış istihdam edilen kişi sayısı nisan ayında bir önceki ay verilerine göre 1.000 kişi azalma göstererek 32 milyon 618 bin oldu. İstihdam oranı 0,1 puan azalarak yüzde 49,5’e geriledi. Erkeklerde bu oran yüzde 66,9 olurken kadınlarda yüzde 32,5’tir.

Mevsim etkilerinden arındırılmış işgücü ise söz konusu ay verilerinde bir önceki aya göre 18 bin kişi azalma gösterdi ve 35 milyon 661 bin kişiye ulaştı. Faaliyet oranı %54,2’de kaldı. İşgücüne katılım oranı erkeklerde %72,1, kadınlarda ise %36,6’dır.

AYLIK ÇALIŞMA SAATİ ARTIŞ GÖSTERDİ

Referans döneminde çalışanların mevsim ve takvim etkileri üzerinden arındırılmış haftalık ortalama üretkenlik süreleri Nisan ayında aylık 0,6 saat artarak saat 44,3 olarak kaydedildi.

Zamana bağlı eksik istihdamda potansiyel işgücü ve işsizleri içeren işgücü hareketsizliği oranı Nisan ayında aylık 3,1 puan artarak %27,2’ye yükseldi. Eksik istihdam ve zamana bağlı işsizliğin toplam oranı %19,7 olurken, işsizlik ve potansiyel işgücünün toplam oranının ise %17,1 olacağı tahmin ediliyor.