Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Galatasaray 24. Kez Süper Lig Şampiyonu

2023-2024 Süper Lig sezonunda şampiyonluk yarışı nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Sezon boyunca zirve yarışında büyük bir çekişme yaşanırken, Galatasaray tarihi bir başarıya imza atarak şampiyonluğunu ilan etti.

2023-2024 Süper Lig sezonunda

2023-2024 Süper Lig sezonunda şampiyonluk yarışı nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Sezon boyunca zirveyi kimseye bırakmayan Galatasaray, son haftaya lider girdiği Trendyol Süper Lig’de Konyaspor’u deplasmanda 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Bu zaferle Galatasaray, üst üste ikinci, toplamda ise 24. kez Süper Lig şampiyonluğuna ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı.

Galatasaray’dan Tarihi Rekorlar Kıran Şampiyonluk

Sarı-kırmızılılar, bu sezon Süper Lig’de 100 puan barajını geçen ilk takım olarak tarihe geçti. Galatasaray, 102 puanla tamamladığı sezonda ezeli rakibi Fenerbahçe’nin puan rekorunu da egale etmiş oldu. Tek yenilgisini Hatayspor deplasmanında alan Galatasaray, geçtiğimiz sezon kırdığı 14 maçlık galibiyet serisi rekorunu da geride bırakarak ne kadar dominant bir sezon geçirdiğini gözler önüne serdi.

Galatasaray’ın bu sezonki en önemli silahlarından biri, geçen sezon olduğu gibi gol kralı olan Mauro Icardi oldu. Arjantinli yıldız, attığı 25 golle takımını sırtladı. Icardi’nin sakatlığı nedeniyle bir ay sahalardan uzak kalması, Galatasaray adına endişe yaratmıştı. Ancak; Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Tete ve hatta savunma oyuncuları Abdülkerim Bardakcı ile Kaan Ayhan, Icardi’nin yokluğunu aratmadı.

Galatasaray kalesini 13 yıldır başarıyla koruyan Fernando Muslera da şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Uruguaylı kaleci, bu sezon hem ligde 400 maç, hem de Galatasaray formasıyla 500 maç barajını geride bıraktı. Sezonun flaş isimlerinden biri de Barış Alper Yılmaz oldu. Devre arasında Sacha Boey ve Angelino’nun ayrılmasının ardından savunmada oluşan boşluğu dolduran genç yıldız, özellikle sezonun son haftalarında attığı kritik gollerle takımına büyük katkı sağladı.

Galatasaray, 23. haftadaki Gaziantep maçında ilk golünü atan Barış Alper Yılmaz ile 90. dakikalarda gelen gollerle de adından söz ettirdi. 30. haftadaki Kasımpaşa maçında 77. dakikada 3-2 geriye düşen Galatasaray, Carlos Vinicius’un son dakika golüyle 3 puanı hanesine yazdırdı. Benzer bir senaryo, 36. haftadaki Karagümrük deplasmanında da yaşandı ve Berkan Kutlu’nun 90. dakikada attığı golle Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu galibiyetler, Galatasaray’ın ne kadar dirençli ve asla pes etmeyen bir takım olduğunu gösterdi.

Süper Lig’de 3 ve 4. yıldızı takan ilk takım olma unvanına sahip olan Galatasaray, elde ettiği bu şampiyonlukla 5. yıldıza bir adım daha yaklaştı.