Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fenerbahçe Beko, Euroleague Final Four’da hayal kırıklığı yaşadı

Fenerbahçe Beko, Euroleague Final Four’da şampiyonluk yolculuğuna veda etti. Panathinaikos’a 73-57 mağlup olan sarı lacivertliler, final biletini Yunan rakibine kaptırdı.

Fenerbahçe Beko, Euroleague Final

Fenerbahçe Beko, Euroleague Final Four’da şampiyonluk yolunda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Sarı-lacivertliler, ilk maçta karşılaştığı Panathinaikos’a 73-57 mağlup olarak final biletini rakibine kaptırdı. Maç boyunca etkili bir oyun sergileyemeyen Fenerbahçe Beko, özellikle son periyotta yaşadığı çöküşle sahadan mağlup ayrıldı.

Kötü Başlangıç, Daha Kötü Bitiş

Maçın ilk periyodunda 12-0’lık bir seri yakalayan Panathinaikos, etkili savunmasıyla Fenerbahçe’nin hücumunu etkisiz hale getirdi. İlk periyodu 22-13 geride kapatan Fenerbahçe, ikinci periyotta daha etkili bir oyun ortaya koyarak farkı azaltmayı başardı ve soyunma odasına 38-36 geride girdi. Üçüncü periyotta dengeli geçen mücadele 56-50’lik skorla Panathinaikos’un üstünlüğüyle sona erdi. Ancak son periyot Fenerbahçe için bir kabusa dönüştü. Sarı-lacivertliler, son periyotun ilk 5 dakikasında sadece 2 sayı atarken, periyot boyunca sadece 7 sayıyla sınırlı kaldı. Panathinaikos ise bu periyotta 17 sayı bularak mücadeleyi 73-57 kazandı.

Fenerbahçe’nin Üçüncülük Maçı Rakibi Olympiakos

Fenerbahçe Beko’nun Final Four’daki yolculuğu, üçüncülük maçıyla devam edecek. Sarı-lacivertliler, 26 Mayıs Pazar günü TSİ 18.00’de Olympiakos ile üçüncülük mücadelesine çıkacak. Panathinaikos ise finalde Olympiakos’u eleyen Real Madrid ile TSİ 21.00’de şampiyonluk için mücadele edecek.

Fenerbahçe Beko’da Nigel Hayes Davis 14 sayıyla takımın en skorer oyuncusu olurken, Nathan Sestina ve Marko Guduric 10’ar sayı kaydetti. Ancak sadece 2 sayı ve eksi 9 verimlilik puanı ile mücadeleyi tamamlayan Scottie Wilbekin, Fenerbahçe taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan isimlerden biri oldu. Panathinaikos’ta ise Mathias Lessort 17 sayı, 10 ribaunt, Jerian Grant 13 sayı ve Kendrick Nunn 14 sayıyla galibiyette başrol oynadı.

Taraftarlar Arasında Olaylar

Maç öncesinde Alman polisinin yoğun güvenlik önlemlerine rağmen, Türk ve Yunan taraftarlar arasında olaylar çıktı. Taraftarların birbirlerine attıkları yabancı cisimler nedeniyle yaralananlar oldu ve polis çok sayıda taraftarı gözaltına aldı.

Berlin polis teşkilatı, olaylarla ilgili bir açıklama yaparak, Uber Arena çevresinde toplanan çok sayıda taraftar arasında şişelerin atıldığı çatışmalar yaşandığını belirtti. Ayrıca girişlerin başlamasıyla birlikte büyük bir grubun biletsiz salona girmeye çalıştığını ve bu kişilerin tespit edilip salondan çıkarıldığını duyurdu. Polis, daha sonra salona girişleri yeniden açtı. Maç 25 dakika geç başladı ve birçok taraftar karşılaşma başladıktan sonra salona girebildi.