Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeklilere bayram ikramiyesinde sürpriz gelebilir

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyelerinin netleşmesini bekliyor. Bayram öncesi emekli bayram ikramiyelerinin artmasına ilişkin TBMM’ye yapılan bu teklif emekliye heyecanlandırdı. İşte detaylar…

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyelerinin netleşmesini bekliyor. Bayram öncesi emekli bayram ikramiyelerinin artmasına ilişkin TBMM’ye yapılan bu teklif emekliye heyecanlandırdı. İşte detaylar…

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. O ekonomist bayram ikramiyeleri ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde…

dizi

EMEKLİLERİN GÖZÜ BAYRAM İKRAMİYELERİ ZAMMINDA! ‘MECLİS’E KANUN TEKLİFİ VERİLDİ’ DEDİ; SGK UZMANI RAKAMI DUYURDU: “15 BİN LİRA OLMASI ÖNGÖRÜLÜYOR”

Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı dolayısıyla emeklilere 3 bin lira tutarında emekli ikramiyesi ödenecek. Milyonlarca emeklinin beklentisi bayram öncesi ikramiye zammı almak. Arka planda 5 bin TL rakamı konuşulurken SGK Uzmanı yeni bir rakam paylaştı.

Gözler Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşları ve bayram ikramiyelerine ilişkin yapılacak açıklamalarda. İkramiye ödeme takvimine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Tatilden önce ödeme yapacağız, takvim yakında açıklanacak.” Enflasyondan önce 3 bin TL’nin eridiği göz önüne alındığında emekliler ikramiyelerin artmasını beklerken, SGK uzmanı da 15 bin TL rakamından bahsetti.

“3 BİN LİRA İLE EMEKLİLER ÇAY, ŞEKER VE ÇİKOLATA DAHİ ALAMIYOR”

Bu konuyla alakalı konuşan İsa Karakaş, şunları söyledi: “3 bin liralık Kurban ikramının her zaman yeterli olmadığı konusunda herkes hemfikir. Kurban Bayramı mükafatıyla birlikte ne zaman ortaya çıktı? Diyanet’in 2018 yılında ilk hizmete girdiğinde verilerine baktığımızda 850 TL’ye emekli kurban alabiliyordu. Ve hatta o zaman yüzde 15’te ceplerine kalıyordu.” dedi.

“KANUN TEKLİFİNDE EN AZ 15 BİN LİRA OLMASI ÖNGÖRÜLÜYOR”

Kurban ikramiyesine ilişkin yasa tasarısının TBMM’ye sunulduğunu belirten SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, “Bu tasarıda tutarın en az 15 bin lira olması şart koşuluyor. 15.000 bile çok yüksek bir rakam değil. Ancak küçükbaş bir kurbanlık alınabilir. Kanun teklifini muhalefet verdi. İktidar da destekleyip en azından Kurban Bayramı’nda emeklilerimiz kurban kessin isteriz” ifadelerini kullandı.