Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekli ikramiyeleri Kurban bayramı öncesi hesaplara yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin merakla beklediği 3.000 TL’lik Kurban Bayramı ikramiyelerinin bayram öncesinde hesaplara yatırılacağını duyurdu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin merakla beklediği 3.000 TL’lik Kurban Bayramı ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplara yatırılacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından düzenlenen programda yaptığı açıklamada, ikramiyelerin ödeme takvimine ilişkin çalışmaların sürdürüldüğünü ve yakın zamanda duyuru yapılacağını belirtti.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Işıkhan, emeklilerin refahını artırmaya yönelik çalışmalar hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Sisteminde Dijital Dönüşüm

Bakan Işıkhan, göreve geldikleri günden bu yana dijital dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda hayata geçirdikleri projelerle vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini belirtti. Işıkhan, e-Devlet kapsamında sundukları hizmetlerle vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını ve bürokrasiyi azalttıklarını ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) emeklilere sosyal hizmetler de sunan bir yapıya kavuşturmayı amaçladıklarını belirten Işıkhan, emeklilerin ekonomik ve sosyal refahını artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu kapsamda, emeklilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için konaklama, ulaşım, sağlık, gıda, giyim gibi alanlarda indirim ve ayrıcalıklar sağlayacak protokoller imzalayacaklarını duyurdu. Işıkhan ayrıca, emeklilere özel sosyal tesisler, PTTcell indirimleri gibi projelerin de hayata geçirileceğini belirtti.

Bakan Işıkhan, “Emeklilerimizin topluma aktif olarak katılabildiği, sosyal yaşamın içinde yer aldığı, hatta katma değer üretebildiği bir sistemi hedefliyoruz.” diyerek emeklilerin refahını artırmaya yönelik çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, EYT düzenlemesiyle yaklaşık 2 milyon vatandaşın emekli olduğunu ve önümüzdeki 5 yılda 2,5 milyon kişinin daha sisteme dahil olmasının beklendiğini belirterek, emeklilerin refahının Türkiye’nin refahı ve gücü için büyük önem taşıdığını vurguladı.