Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Magazin

Cannes Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olarak kabul edilen Cannes Film Festivali, Fransa’nın küçük sahil kasabası Cannes’ı dünya yıldızlarıyla doldurduktan sonra sona erdi.

Dünyanın en prestijli film etkinliklerinden biri olan 77. Cannes Film Festivali, görkemli bir törenle sona erdi. Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen festivalde, dünyaca ünlü isimler kırmızı halıda boy gösterirken, birbirinden iddialı yapımlar da Altın Palmiye için yarıştı. Bu yıl jüri başkanlığını ABD’li yönetmen ve oyuncu Greta Gerwig’in üstlendiği festivalde, Türk sinemasını Ebru Ceylan temsil etti.

Altın Palmiye “Anora” Filmine Gitti

77. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü, ABD’li yönetmen Sean Baker’ın yönettiği “Anora” adlı filme verildi. Baker’ın filmi, festivaldeki birçok güçlü yapımı geride bırakarak büyük ödüle layık görüldü. Törende bu yıl bir ilk yaşandı; En İyi Kadın Oyuncu ödülü, “Emilia Perez” filminde başrolleri paylaşan Zoe Saldana, Karla Sofia Gascon ve Selena Gomez’e ekip olarak verildi. Bu karar, festival tarihinde bir ilk olarak kayda geçti.

Festivalin diğer büyük ödülleri de sahiplerini buldu. Grand Prix ödülünü, Payal Kapadia’nın yönettiği “All We Imagine As Light” kazandı. Jüri Ödülü ise Jacques Audiard’ın “Emilia Perez” filmine verildi. İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof, “The Seed of the Sacred Fig” filmiyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Rasoulof, ülkesi İran’da hapis cezasına çarptırılmış ve mal varlığına el konmuş bir isim olarak biliniyor.

En İyi Yönetmen ödülünü “Grand Tour” filmiyle Miguel Gomes aldı. En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise “Kinds of Kindness” filmindeki performansıyla Jesse Plemons’a verildi. Coralie Fargeat, “The Substance” filmiyle En İyi Senaryo ödülünü kazandı.

George Lucas’a Onur Ödülü Verildi

Altın Kamera Ödülü, Halfdan Ullmann Tøndel’in yönettiği “Armand” filmine giderken, Altın Kamera Mansiyon ödülü “Mongrel” filmiyle Chiang Wei Liang ve You Qiao Yin’e verildi. Bu yılın onur ödülü ise sinema dünyasına yaptığı büyük katkılardan dolayı “Star Wars” ve “Indiana Jones” gibi efsanevi film serilerinin yaratıcısı olan ABD’li George Lucas’a takdim edildi. Lucas’a ödülünü, yakın dostu ve bir başka efsane yönetmen olan Francis Ford Coppola sundu.

77. Cannes Film Festivali, ödüllerin sahiplerini bulmasıyla birlikte sinema dünyasında bir kez daha unutulmaz anlara sahne oldu. Bu yılki festival, güçlü film seçkisi ve tarihi ödül dağıtımlarıyla hafızalara kazındı.

DİĞER GALERİLER

TÜMÜ

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT