Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışan annelere 325 Euro destek ödemesi o tarihte başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı müjdeledi! Çalışan anneler 325 Euro destek ödemesi alacak! İşte başvuru koşulları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı müjdeledi! Çalışan anneler 325 Euro destek ödemesi alacak! İşte başvuru koşulları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında çalışan annelere yönelik önemli bir adımı duyurdu. Projenin ikinci fazına başvuruların başladığı günden itibaren 2 gün içinde 12 bin 246 kişinin başvurduğunu bildiren Işıkhan, projenin kadın istihdamını destekleme ve kayıtlı istihdamın güvence altına alınması amacıyla yürütüldüğünü vurguladı.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelerin bu destekten faydalanabileceğini belirten Bakan Işıkhan, başvuruların alınmaya başladığı tarihten itibaren 12 bin 246 kişinin sisteme kayıt yaptırdığını ifade etti. Proje kapsamında her bir çalışan anneye aylık 325 Euro destek verileceğini aktaran Işıkhan, bu destekle 3 bin 500 çalışan annenin istihdam edilmesinin planlandığını ve böylelikle toplamda 7 bin kadının projeden faydalanacağını açıkladı.

çalışan annelere 325 euro

Projenin bütçesinin 15,3 milyon avro olduğunu belirten Bakan Işıkhan, başvuruların temmuz ayında kesinleşeceğini ve ödemelerin Ağustos 2024’te başlayacağını dile getirdi. Projede, çalışan annelere yapılacak ödemelerin doğrudan annelere yapılacağını ve bakıcılara ayrı bir ödeme yapılmayacağını vurguladı.

Bakan Işıkhan, bu projenin yanı sıra İş-Pozitif programıyla da kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini söyledi. İş-Pozitif programı kapsamında şimdiye kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık ettiklerini belirten Işıkhan, bu sayının daha da artacağını ve benzer projelerle gençler ve engelliler için istihdam olanaklarını genişletmeyi planladıklarını ifade etti.

Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla 2021’de hayata geçirilen “Women-Up” projesiyle de kadın istihdamını desteklediklerini vurgulayan Işıkhan, bu proje kapsamında 4 bin kadın işverene ve iş yerlerinde ilave olarak 4 bin kadın çalışan almaları dolayısıyla ödemeler yapıldığını belirtti.