Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek borsa ve kripto vergisi iddialarına noktayı koydu

Borsa ve kripto para birimlerine olası işlem vergisi uygulaması, yatırımcıları endişelendirdi. Bu gelişme sonrasında borsada dün yoğun bir satış baskısı yaşandı ve piyasalar değer kaybetti. Konuyla ilgili Bakan Şimşek’ten bir açıklama geldi.

Borsa ve kripto para

Borsa ve kripto para birimlerine olası işlem vergisi uygulaması, yatırımcıları endişelendirdi. Bu gelişme sonrasında borsada dün yoğun bir satış baskısı yaşandı ve piyasalar değer kaybetti. Konuyla ilgili Bakan Şimşek’ten bir açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, borsa işlemleri ve kripto para birimleri üzerinden alınacak işlem vergisi konusunda çalışmalarını yoğunlaştırdığı belirtiliyor. Reuters ile konuşan bir ekonomi yetkilisi, hisse senetleri ve kripto varlıkların alım-satım işlemlerinden vergi alınması yönündeki çalışmaların son aşamaya ulaştığını ifade etti. Yetkili, “Hisse senetleri ve kripto varlıkların alım satımı üzerinden bir işlem vergisi alınması üzerinde çalışmalar nihai noktaya geldi”  şeklinde konuştu.

Öte yandan, kripto para birimlerini düzenleyecek olan yasa tasarısı, komisyon sürecini tamamladı. Bu yasayla birlikte kripto para birimlerine ilişkin tanımlamalar yapıldı. Ekonomi yönetiminin belirttiğine göre, ilk etapta düzenlemenin vergiyle ilgili olmayacağı, vergilendirme ile ilgili çalışmaların ise daha sonra yapılacağı ifade edildi.

borsa

Borsada İşlem Vergisi Endişesi: BIST 100 Sert Düşüşle Kapandı, Vergi Adaleti ve TL Yatırımları Gündemde

Borsa, dün ortaya atılan işlem vergisi söylentileri sonrasında keskin bir düşüş yaşadı.

BIST 100 endeksi, gün sonunda %1,82’lik bir düşüşle 10.364,56 puan seviyesinde kapandı. Bankacılık sektörü endeksi %4,05, holding sektörü endeksi ise %1,02 oranında değer yitirdi.

Finansal uzmanlar, vergi adaleti açısından finansal varlıklar üzerinden alınacak verginin kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Dolarizasyonla mücadelede Türk Lirası bazlı yatırımların desteklenmesinin önemine işaret eden ekonomistler, vergi düzenlemesi yapılırken senaryoların titizlikle incelenmesi gerektiğini önerdi.

Bu süreçte, yetkililerin açık ve net bir iletişimle yanlış bilgilendirmelerin önüne geçebilecekleri de vurgulandı.

BIST 100 endeksi ise bugün %0,37’lik bir artışla yaklaşık 10.403 puan seviyesinden işleme başladı.

borsa

Maliye Bakanı Şimşek’ten Açıklama: Hisse ve Kripto Varlıklarında Kazanç Vergisi Yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başındaki Mehmet Şimşek, hisse senetleri ve kripto varlıklar üzerinden elde edilen kazançlar için vergi almayı planlamadıklarını açıkladı.

Bloomberg ile yaptığı röportajda Şimşek, “Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Şimşek “Gündemimizde olan sadece çok kısıtlı bir miktar işlem vergisi var” demek suretiyle, konuya açıklık getirdi.