Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın biriktirenlere hayati uyarı geldi! Bilmeyen pişman olacak

Altın piyasasındaki son dalgalanmalar ışığında, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunuldu. Altın yatırımı gerçekleştirenlerin, bu kritik önerilere özellikle dikkat etmeleri gerekiyor!

Altın piyasasındaki son dalgalanmalar

Altın piyasasındaki son dalgalanmalar ışığında, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunuldu. Altın yatırımı gerçekleştirenlerin, bu kritik önerilere özellikle dikkat etmeleri gerekiyor!

28 Mayıs’ta, gram altın fiyatı 2432 TL ile güne merhaba dedi. FED’in sürdürdüğü yoğun baskı altında, altın yatırımcılarına yönelik uyarılar peş peşe sıralandı. Altın ve finans piyasalarının deneyimli ismi Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın yatırımı yapmayı düşünen bireyler için kritik tavsiyelerde bulunurken, yatırımcıların özellikle üç önemli noktaya dikkat etmelerinin altını çizdi.

altın piyasası

Altın Piyasasında Durgunluk Uyarısı!

Finans uzmanı Ali Yıldırımtürk’e göre, son zamanlarda altın fiyatlarında bir gerileme gözlemleniyor. FED’in sıkı politikaları altın fiyatlarının kısa vadede anlamlı bir artış göstermesini engelliyor. Bu durum, kısa süre içinde değer kazanmasını uman yatırımcılar için bir uyarı niteliğinde. Beklenen büyük bir düşüş olmasa da, önemli bir yükselişin de olası olmadığı belirtiliyor.

Finans analisti Ali Yıldırımtürk, altın yatırımcılarına yönelik olarak şu üç stratejiyi öneriyor:

  •   Kısa vadede altın alımının pek avantajlı olmadığı, yatırımların orta ve uzun vade perspektifinde değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor.
  •   Yatırım portföyünün en fazla %40’lık bir kısmının altın yatırımına tahsis edilebileceği ifade ediliyor.
  •   Mevcut yüksek faiz oranları göz önünde bulundurulduğunda, nakit pozisyonunun bir kısmının likit tutulması ve altın fiyatlarında olası düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceği vurgulanıyor.