Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ademola Lookman, Atalanta’yı Avrupa’nın Zirvesine Taşıdı

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalyan devi Atalanta, Almanya Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen’i Ademola Lookman’ın göz kamaştırıcı hat-trick’iyle 3-0 mağlup ederek tarihe geçti.

UEFA Avrupa Ligi finalinde

İtalyan devi Atalanta, UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Bayer Leverkusen’i Ademola Lookman’ın olağanüstü performansıyla 3-0 mağlup ederek tarih yazdı ve kupayı müzesine götürdü.

Avrupa futbolunun zirve organizasyonlarından UEFA Avrupa Ligi’nde sezonun en iyisi, nefes kesen bir finalle belli oldu. Finalde Bundesliga’nın formda ekibi Bayer Leverkusen ile İtalyan devi Atalanta karşı karşıya geldi. Gözler Leverkusen’in yıldızı Diaby ile Atalanta’nın golcüsü Lookman’ın üzerindeydi ve gecenin yıldızı Nijeryalı yıldız oldu. Müthiş bir performans sergileyen Ademola Lookman, attığı üç golle takımını zafere taşırken, Atalanta’ya tarihindeki ilk Avrupa kupasını kazandırdı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Atalanta oldu. Lookman’ın 12. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçen İtalyan ekibi, 26. dakikada yine Lookman’ın golüyle farkı ikiye çıkardı. Alman ekibi, teknik direktör Xabi Alonso yönetiminde bu sezon çıktığı 51 resmi maçta tek bir yenilgi bile almamıştı. Ancak finalde Atalanta karşısında varlık gösteremeyen Leverkusen, ilk yarıyı 2-0 geride kapattı.

İkinci yarıda da oyunun hakimiyetini elinde tutan Atalanta, rakip kalede tehlikeli ataklar geliştirmeye devam etti. 75. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Ademola Lookman, hat-trick yaparak hem maçın skorunu belirledi hem de Avrupa Ligi tarihinde finalde hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Karşılaşma Atalanta’nın 3-0’lık üstünlüğüyle sona ererken, İtalyan ekibi büyük bir sevinç yaşarken, Leverkusen ise bu sezon ilk kez bir resmi maçta mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadı.