Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A Milli Kadın Voleybol takımı oyuncularından uçak tepkisi

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları Ebrar Karakurt ve kaptan Eda Erdem, 13 saatlik Amerika Birleşik Devletleri uçuşlarını ekonomi sınıfında gerçekleştirmelerinin ardından Türk Hava Yolları’na sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

A Milli Kadın Voleybol

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları Ebrar Karakurt ve takım kaptanı Eda Erdem, Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştirdikleri 13 saatlik uçuş sırasında yaşadıkları uçak krizi nedeniyle Türk Hava Yolları’na sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Milli takımın yurt dışı seyahatlerinde yaşanan uçak tartışmaları, bu olayla yeniden gündeme geldi.

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın, yurt dönüşlerinde tarifeli uçakla seyahat etmek zorunda kalması, aynı dönemde A Milli Futbol Takımı’nın Ermenistan maçı için özel uçak tahsis edilmesiyle karşılaştırılarak eleştirilmişti. Benzer bir durum, Milletler Ligi maçları için ABD’ye giden milli voleybol takımının 13 saatlik uçuşunu ekonomi sınıfında gerçekleştirmesiyle yeniden yaşandı.

“Bütçeyi 3 Kat Arttırdık, Talebiniz mi Oldu?”

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi” ifadelerini kullanarak Türk Hava Yolları’na tepki gösterdi. Takım kaptanı Eda Erdem ise, “13 saatlik ABD uçuşu başlasın. Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz” mesajıyla Türk Hava Yolları’nı etiketlediği paylaşımında, milli takım oyuncularının uçaktaki karışık oturma düzenini gözler önüne serdi.

Yaşananların ardından Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Üstün, organizasyonların sponsorluğunu üstlendikleri federasyonlar tarafından yapıldığını belirterek, “Biz voleybol federasyonuna sadece sponsoruz ve bilet veriyoruz. Eğer bana 3 gün kala, 5 gün kala business talep ile gelirseniz olmaz. Business sınıfta 30 kişilik kapasite var ve biletler 364 gün önce satışa açılıyor. Bilet sattığım yolcuya ‘in’ diyemem ve 3 gün kala 20 kişiyi business sınıfta nasıl uçuracağım? Bu talep ile gelirseniz yardımcı olamam” dedi.

Üstün açıklamasının devamında, “Bu sene voleybol federasyonu ile 3 hafta önce yeni sözleşme yaptık ve bütçeyi 3 kat artırdık. Türk voleybolunu ve Türk sporuna bu kadar destek olan ve Türkiye’deki en büyük tek kuruma bu kadar vurulur mu? Bu kadar saldırmak insafsızlık değil mi? Ayrıca koltukları kendileri seçmişler. Talebinizi var mı diye sorduk, ‘yok’ deyip uçağa binmişler. Her sponsorluğun kendi bütçeleri var, bize talep ediyorlar ve yardımcı oluyoruz. Bana bir talep gelmedi, nasıl yardımcı olayım? Bakın Dallas’a git gel çok maliyetli. Geçen sene Japonya’ya gittiler ve business sınıfta yardımcı olduk. Operasyon yoğunluğu var nasıl yardımcı olacaksın?” ifadelerini kullandı.